törölköző

Hogyan lesz a régi törölköződ olyan, mintha most vásároltad volna?

Szuper érzés kijönni egy forró zuhany alól és belebújni a meleg, puha törölközőbe, viszont a törölközők öregedésével már nem mindig tudjuk átadni magunkat ennek a kellemes érzésnek. Igen, a törölközőket is ápolni kell, annak érdekében, hogy a funkciójukat tökéletesen el tudják látni.

A törölközők idővel elveszítik a nedvszívó képességüket a mosószereknek köszönhetően, hiszen egy idő után ezek a szerek felhalmozódnak a törölköző szálain, így már képtelenek lesznek az eredeti funkciójukat tökéletesen ellátni. Nem fognak tudni annyi vizet felszívni, mint a régi állapotukban és nem fognak már hatékonyan száradni sem. A kellemetlen szagokról ne is beszéljünk, amik szintén lehetnek a túlzott mosószerhasználat következményei.

A recept egy környezetbarát megoldás, amihez nincs másra szükséged, mint szódabikarbónára és ecetre. Fontos viszont, hogy jól olvasd el az utasításokat, hogyan használd biztonságosan a két összetevőt.

törölköző

A szódabikarbónát és az ecetet nem szabad összekeverni, így alapvetően 2 programot kell majd külön elindítanod.

1.Szódabikarbóna
Töltsd meg a mosógéped a tisztítani kívánt törölközőkkel, majd adj hozzá ½ csésze szódabikarbónát. Fontos, hogy ne használj mosószert vagy öblítőt. Futtasd le a programot. Meg fogsz lepődni, máris milyen friss illata lesz a törölközőknek.

2. Ecet
A törölközők puhaságát az ecetes programmal fogod elérni. Most indíts el egy programot, amikor 1 csésze ecetet adsz hozzá a mosáshoz. Szintén nem szabad mosószert vagy öblítőt használni.

3. Szárítás
Szárítsd meg a törölközőket meleg környezetben. Ha teheted, akkor vidd ki őket a napsütésbe.

törölköző

Ajánlott termékek

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Népszerű cikkek

sütőtökös pite

Sütőtökös pite

Egy őszi étkezés sem teljes egy tökéletes desszert nélkül. Készítsd el a selymesen lágy sütőtökös pitét, majd tálald tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal.

hütőszekrény

A hűtőszekrény rendezése

A hűtőszekrény megfelelő berendezése nem vesz sok időt igénybe, mégis maximalizálhatjuk a helyet és a hasznosságot. Nézzünk meg pár ötletet!

Értesülj Elsőként híreinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánló

Népszerű cikkek

sütőtökös pite
Receptek

Sütőtökös pite

Egy őszi étkezés sem teljes egy tökéletes desszert nélkül. Készítsd el a selymesen lágy sütőtökös pitét, majd tálald tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal.

Tovább »