egészséges életmód

Maradj egészséges a hidegebb hónapokban is

Az ősz és a tél közeledtével az egészségünk megőrzése még fontosabb lesz, hiszen ilyenkor még könnyebben fázunk meg és kapjuk el a vírusokat. Íme néhány tipp a hidegebb hónapokra:

1. Öltözz melegen

Amikor a nyári hónapokból jövünk ki és beköszönt az ősz, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogyan öltözzük fel. Megszoktuk a lenge öltözékeket, azonban nagyon gyorsan le tud hűlni a levegő, ilyenkor könnyebben fázhatunk meg. Kezdjünk el rétegesen öltözködni, vegyük elő a téli pulcsikat, garbókat, viseljünk sapkát és kesztyűt, valamint megfelelően bélelt cipőt.

2. Folytasd a sportolást

A hideg hónapokban nehezebben vesszük rá magunkat a testmozgásra, hiszen ki kívánkozik ki a hidegbe futni, biciklizni vagy elsétálni az edzőteremig? Mégis ilyenkor a legfontosabb a testmozgás az egészség és a jó közérzet fenntartásához. Figyeljünk arra, hogy a szokásosnál több időt szánjunk a bemelegítésre, hiszen a hidegben tovább tarthat az ízületek fellazulása.

3. Moss kezet többször

Télen sokkal többet tüsszentünk és köhögünk, mint máskor, ezért nagyon fontos a rendszeres és alapos kézmosás annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kórokozók emberről emberre terjedjenek.  

4. Elegendő D-vitamin bevitel

Télen a napsütés hiánya miatt kevesebb D-vitamin jut a szervezetünkbe, ezért nagyon fontos, hogy minden nap pótoljuk a kimaradást. Fogyasszon többször tojást, húsokat és olajos halakat és fontolja meg az étrend kiegészítők szedését is.

5. Vérkeringés javítása

Télen gyakran hidegnek érezzük a végtagjainkat, ilyenkor gondoskodnunk kell a vérkeringésünk javításáról. Adjunk az étrendünkhöz gyömbért, ami melegítő, keringést fokozó hatású gyógynövény, valamint fogyasszunk ginkgo gyógynövényt és E-vitamint. A rendszeres mozgás szintén serkenti a vérkeringést, ezért fontos, hogy minden nap iktassunk be a napirendünkbe legalább egy 10 perces tornát.

6. A stressz csökkentése

Bár a stressz a mindennapi élet része, a hideg hónapokban még fontosabb a feszültség csökkentése. A stressz miatt az immunrendszerünk nem képes megfelelően védekezni a fertőzések, vírusok ellen, hamarabb betegszünk meg ilyenkor. Gondoskodjunk a megfelelő magnéziumbevitelről, szedjünk sok B-vitamint (B1, B5, B6, B12)

7. Fogyasszunk elegendő folyadékot

A testünket folyamatosan hidratálnunk kell annak érdekében, hogy hatékonyan működjön az immunrendszerünk. Fogyasszunk naponta legalább 2 liter vizet, azonban érthető, hogy télen nem mindenki kívánja a hideg vizet. Helyette készíthetünk magunknak meleg teákat, különösen zöld teákat, gyömbér teákat és gyógynövényes teákat.

8. Tartsd melegen az otthonod

Törekedjen otthona folyamatos melegen tartására. A szigetelés és fűtési rendszer kiválasztása mellett fontos, hogy megfelelő hőmérsékletet állítsunk be a szobákban. A nappaliban 21 °C javasolt, míg a többi helyiségben, beleértve a hálószobákban 18 °C az egészséges hőmérséklet.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Népszerű cikkek

hütőszekrény

A hűtőszekrény rendezése

A hűtőszekrény megfelelő berendezése nem vesz sok időt igénybe, mégis maximalizálhatjuk a helyet és a hasznosságot. Nézzünk meg pár ötletet!

Értesülj Elsőként híreinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánló

Népszerű cikkek

halolaj
Egészség

A halolaj jótékony hatásai

A halolajokban található Omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Fontos szerepet játszanak az erek, a szív, az immunrendszer és a tüdő megfelelő működésében. Tudományosan bizonyított, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja a mentális egészséget és segíthet a szív egészségében.

Tovább »
hütőszekrény
Háztartás

A hűtőszekrény rendezése

A hűtőszekrény megfelelő berendezése nem vesz sok időt igénybe, mégis maximalizálhatjuk a helyet és a hasznosságot. Nézzünk meg pár ötletet!

Tovább »