takarítás

Tisztaság és csillogás 5 perc alatt

Minden nap későn érsz haza a munkából és szalad a ház? Utolsó pillanatban jelentkezik be egy vendég? Mutatunk néhány tippet, amitől a lakásod 5 perc alatt csillogni-villogni fog.

Ha vendégségbe megyünk, mindenkinél olyan szép rend van, én pedig ha szétnézek otthon, csak a rendetlenséget látom. Ismerős ez az érzés? Hidd el, mindenki így van ezzel, de te, mint vendég már a gyorsan összepakolt lakást látod. Természetes, hogy rendetlenség keletkezik a lakásodban, hiszen ott élünk, megesik, hogy néhány edény a mosogatóban marad, a fürdőszobában gyűlnek a szennyesek és nincs időd minden reggel felmosni a padlót. Ne ess kétségbe, könnyen meg lehet tanulni a gyors takarítást!

A legfontosabb dolog, hogy gondold át, melyek azok a szobák, ahová a vendégek be fognak tévedni. A hálószoba, gyerekszoba, kamra, dolgozószoba kizárva, marad a nappali, konyha és a fürdőszoba. A többi szoba ajtaját zárd be, ne azok takarításával töltsd az időt, majd kezdd a legrosszabb állapotban lévő hellyel.

  1. Indíts el egy diffúzort, füstölőt vagy használj légfrissítő sprayt.
  2. Töröld át a látható helyeket. Ne töltsd az időt a szekrény tetejének tisztításával, koncentrálj inkább a dohányzóasztalra, nappali bútorokra, fürdőszobára
  3. Fogj egy dobozt vagy kosarat és az oda nem illő tárgyakat dobáld bele – gyerekjátékok, ruhadarabok, kozmetikumok, stb. Majd rejtsd el a kosarat a garázsban vagy egy szekrényben.
  4. A mosatlant rejtsd el a mosogatógépben. Ha ez nem lehetséges, akkor engedj vizet a mosogatóba és tegyél bele jó sok mosogatószert. Jobban néznek ki az edények, tányérok a habbal teli, illatos vízben, mintha csak úgy otthagynád őket.
  5. Ha marad időd, gyorsan porszívózz fel.

Természetesen ezek a tippek csak végszükség esetén használhatóak, nem váltják ki az alapos takarítást, de vészhelyzet esetén tökéletesen használhatóak.

 

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ajánlott termékek

Népszerű cikkek

sütőtökös pite

Sütőtökös pite

Egy őszi étkezés sem teljes egy tökéletes desszert nélkül. Készítsd el a selymesen lágy sütőtökös pitét, majd tálald tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal.

törölköző

Hogyan lesz a régi törölköződ olyan, mintha most vásároltad volna?

Szuper érzés kijönni egy forró zuhany alól és belebújni a meleg, puha törölközőbe, viszont a törölközők öregedésével már nem mindig tudjuk átadni magunkat ennek a kellemes érzésnek. Igen, a törölközőket is ápolni kell, annak érdekében, hogy a funkciójukat tökéletesen el tudják látni.

Értesülj Elsőként híreinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánló

Népszerű cikkek

sütőtökös pite
Receptek

Sütőtökös pite

Egy őszi étkezés sem teljes egy tökéletes desszert nélkül. Készítsd el a selymesen lágy sütőtökös pitét, majd tálald tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal.

Tovább »